Jiří Dušek, Jiří Kokmotos – Sedmikrásky online 07 – s hostem: Tomáš Přibyl- živý stream (22.11.2020 20:00)

Rád bych vám popřál krásné sobotní poledne. Dnešní přednáška vyšla jako obvykle krátce po půlnoci s dovětkem, že je poslední tento týden. Přesto jsem si schoval jedno eso v rukávu a doufám že příjemné. Tento krátký článeček totiž neobsahuje záznam přednášky, ale pozvánku na živý stream.

V dnešní těžké době se sice provoz řady institucí omezuje, ale vznikají i zajímavé pořady. Jedním z nich je i poměrně nový online stream Hvězdárny a planetária Brno, který je vysílán každou neděli ve 20:00 pod názvem Sedmikrásky. Pravidelně v něm vystupují pánové Jiří Dušek a Jiří Kokmotos. Tématem jsou různé zajímavé úkazy na obloze, tu je řeč o průzkumu Měsíce, jindy zase o Slunci či asteroidech. Do svého pořadu si také čas od času pozvou zajímavého hosta. A hostem dnešního vysílání bude jeden z nejznámějších popularizátorů kosmonautiky u nás a také člen redakce serveru kosmonautix, pan Tomáš Přibyl. Pořad má normálně délku přibližně hodinu, ale oba pánové slíbili, že když to bude nutné, budou klidně vysílat i dvě hodiny. A tématem nebude nic jiného než kosmonautika. Mimochodem, na jejich hosta si máte připravit do chatu otázky.

Protože pořad Sedmikrásky je primárně zaměřen na astronomii, rád bych vám nabídnul ještě jeden pořad, který se zabývá astronomií. Jedná se rovněž o live stream a vystupuje v něm redaktor serveru Kosmonautix, Martin Gembec. Plánuje se v tomto pořadu pravidelně věnovat dění na noční obloze (odkaz přímo na youtube přenos zde). Pokud máte tedy zájem, neváhejte se v pondělí, 23.11.2020 v 18:00 připojit.


Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář